UFF tipsar: Zornveckan i Umeå/Burträsk

Zornuppspelning

Umeå 15-19 juli och Burträsksvängen 18-21 juli 

Zornuppspelningen kommer att hålla till på Väven som är Umeås kulturhus placerat fint vid Umeälven. I samma hus finns hotell, bageri, fik, restauranger, butik och bibliotek. 

UnderZornuppspelningsveckan planeras det för flera olika aktiviteter på Gammlia, cirka 30 minuters promenad från Umeå centrum. På Västerbottensmuseet blir det en dräktutställning och på Gammlias dansbana folkmusik och dans.

På tisdagen har Björkstalaget dansutlärning på Gammlias dansbana, mellan 18:00- 19:00, till Broparkens Spelmadammer. Mellan 19:00-21:00 fortsätter spelmadammerna att spela upp till dans. Fika kommer att kunna köpas i anslutning till dansbanan.
Planeringen fortsätter för att fylla de andra kvällarna med musik och dans. Exempelvis kommer även Umeå Spelmanslag och Ålidhems Spelmanslag att spela någon av kvällarna. Plats finns också för busk-spel.

På fredag 18:00-19:00 är det en Guld- och Silver-konsert i Helena Elisabeths kyrka på Gammlia Den konserten kommer man också att kunna lyssna på i Burträsk, på logen, på lördag.

I slutet av den veckan är det full fart på Burträsksvängen med bland annat spel och dans. Här kommer det troligen också ordnas ett stånd, i anslutning till marknaden, med återbruk där dräkter, dräktdelar och instrument kan säljas/bytas. På söndag är det folkmusikmässa i Burträsk kyrka.

För att kunna ta sig mellan Umeå och Burträsk kommer det att gå bussar

Vi ser fram emot denna fullspäckade folkmusikvecka. VÄLKOMNA!

Av Jolanda - 2024-06-17

Senaste nyhetsinläggen