Folkmusik och dans


Folkmusik och dans i Umeå med omnejd

I Umeå finns en mängd möjligheter att både utöva och ta del av folkmusik och dans. Här får du tips - hoppas något ska passa.

Dans och musikkvällar

Ungefär en gång i månaden organiserar föreningen en konsert och/eller en danskväll med en folkmusikband. Vår fokus ligger på svensk folkmusik, men vi har haft konsert med grupper från jordens alla olika hörn. Se här för mer info: HÄR

Unga folkdansare Umeå

Unga folkdansare Umeå är en del av Umeå folkmusikföreningen och en studiecirkel inom NBV som dansar folkdans. Definierar du dig som ung vuxen och vill komma och dansa med oss är det bara att ta kontakt med oss, oavsett din nivå i folkdans!

Gruppen övar (nästan varje!) måndag 19-21 på Ordenshuset, Sveasalen

Unga folkdansare Umeå på Facebook

Västerbottens spelmansförbund

Du som vill ha mer koll på vad som händer i hela Västerbotten - ta en titt på Västerbottens spelmansförbunds hemsida:

www.vasterbottensspelmansforbund.se

Umeå Spelmanslag

Umeå Spelmanslag är ett gäng som syns och hörs på olika dansspelningar i stan. Ett spelmanslag där alla som vill får vara med och lära sig låtar på gehör. Alla typer av instrument är välkomna. 
Vi träffas på onsdagar kl 19.00 i Ordenshuset, Skolgatan 48 en trappa upp (ingång från gården), mitt i Umeå.

För mer info kontakta Peter Öqvist: 070-322 31 82

Fårfiolerna

Umeås studentspelmanslag som spelar dansmusik med otroligt tryck och som dessutom är korade världsmästare i just grenen studentspelmanslag! Är du student och vill spela folkmusik - välkommen till naturvetarhusets lunchrum torsdagar kl 19! 

Fårfiolerna - Umeå studentspelmanslag på Facebook

Björkstalaget

Björksta Folkdanslag eller i dagligt tal Björkstalaget är ett folkdanslag i björkarnas stad, Umeå. Föreningen bildades redan 1923. Vi dansar mest folkliga pardanser och polskor, samt internationella danser. Men vi känner också ett ansvar att hålla liv i de lokala dansvarianter, och dansstilar som vi känner till. 

Välkommen att komma och lära dig svensk och internationell folkdans. Läs mer på hemsidan:

www.folkdansringen.se/bjorksta