Umefolk 2021

Vi vill att Umefolk 2021, som så många år tidigare, ska erbjuda folkkultur av högsta klass till Umeå, Sverige och världen. Vi vet inte hur förutsättningarna för att göra det på ett tryggt och säkert sätt kommer att se ut. Vi väljer därför att satsa stort på litet - och vi bjuder in alla Umefolk-älskare att göra det tillsammans med oss!

Styrelsen för Umeå Folkmusikförening har beslutat att inte planera för ett Umefolk i vanlig storslagen skala 2021. Vi är ödmjuka inför osäkerheten om den pågående pandemin, och vi vill känna oss så säkra det går på att vi kan ta hand om varandra och andra på bästa sätt i de arrangemang vi är värd för. Inför Umefolk 2021 satsar vi därför stort på att göra något mindre. Vi tror att ovisshet kan vara en grogrund för kreativitet och att vi - om vi hjälps åt - kan hitta fantastiska former för musik och dans under helgen vecka 8.

Vi bjuder härmed in till en planeringsgrupp med uppdrag att tänka, diskutera, klura, boka, ordna och så småningom genomföra Umefolk 2021! Vill du vara med? Anmäl intresse genom att fylla i detta formulär: https://forms.gle/oaukHzpeKusk5gNM7. Välkommen!

Av Elsa Reimerson - 2020-09-28