Folkmusik och dans

Folkmusik och dans i Umeå med omnejd

I Umeå finns en mängd möjligheter att både utöva och ta del av folkmusik och dans. Här får du tips - hoppas något ska passa.

Danskvällar på Kafé Station

Ungefär var fjärde lördag anordnar föreningen musik- och danskväll på mysiga Kafé Station mitt i stan. Välj mellan en timmes visstuga, spelstuga eller dansutlärning som följs av tre timmars dans till Umeås folkmusiker. Kom och sjung, dansa, spela eller bara titta och lyssna! Jam ute i kaféet.

Du som vill spela till dans, skriv upp dig på spellistan eller kontakta Simon: simon.staahl88@gmail.com  Fri entré och fikabiljett till alla dansmusiker.

Entré för hela kvällen: 60 kr för medlem, 80 kr för icke medlem.

Umeå Spelmanslag

Umeå Spelmanslag är ett gäng som syns och hörs på olika dansspelningar i stan. Ett spelmanslag där alla som vill får vara med och lära sig låtar på gehör. Alla typer av instrument är välkomna.
Vi träffas på onsdagar kl 19.00 i Ordenshuset, Skolgatan 48 en trappa upp (ingång från gården), mitt i Umeå.
För mer info kontakta Peter Öqvist: 070-322 31 82

Fårfiolerna

Umeås studentspelmanslag som spelar dansmusik med otroligt tryck och som dessutom är korade världsmästare i just grenen studentspelmanslag! Är du student och vill spela folkmusik - välkommen till naturvetarhusets lunchrum torsdagar kl 19! Kolla in Facebook-gruppen (sök fårfiolerna) eller kontakta Oskar Olausson oskar.erik.olausson@gmail.com för mer info.

Björkstalaget

Björksta Folkdanslag eller i dagligt tal Björkstalaget är ett folkdanslag i björkarnas stad, Umeå. Föreningen bildades redan 1923. Vi dansar mest folkliga pardanser och polskor, samt internationella danser. Men vi känner också ett ansvar att hålla liv i de lokala dansvarianter, och dansstilar som vi känner till. Vi försöker lägga stor vikt vid spontanitet och dansglädje, och låter bli att "peka finger" åt eventuella snedsteg.

Välkommen att komma och lära dig svensk och internationell folkdans. Läs mer på hemsidan:

www.folkdansringen.se/bjorksta

Västerbottens spelmansförbund

Du som vill ha mer koll på vad som händer i hela Västerbotten - ta en titt på Västerbottens spelmansförbunds hemsida:

www.svfolkmusik.se/