Vad är folkdans? + Workshop i kadrilj

10 Oktober 2019 Landscape folkdans vad ar det webbild 1920x960

Föreläsning och kadriljkurs med föreläsare och folkdanspedagog Anna Björk (f.d. Nyander) och musiker Daniel Pettersson.

Tid och plats
Torsdag 10 oktober kl. 18:00
Kafé Station

Gratis inträde!

Kl 18.00-19.00 Föreläsning: Vad är folkdans?

I Sverige kan vi mena lite olika saker när vi talar om folkdans. De danser som de flesta kanske tänker på när de hör ordet folkdans har faktiskt aldrig dansats som socialdans av folket. Med hjälp av Anna Björk (f.d. Nyander) från Svenskt visarkiv och en mängd gamla filmklipp reder vi ut begreppen.

Kl 19.30: Dansworkshop: Skånsk kadrilj

Kadrilj är en form av kontradans som har dansats i Europa sedan 1600-talet. Kontradans betyder att de som dansar ställer upp sig på rader mittemot varandra. I Västerbotten dansades förr ofta kadrilj på bröllop. Här får du pröva på att dansa en skånsk variant. Passar både nybörjare och dig som har dansat tidigare.

Anna Björk (f.d. Nyander) lär ut dansen och Daniel Pettersson spelar.