Quilty - konsert och dans på Kafé Station

1 Oktober 2016 Landscape quilty pressfoto 1 foto  rickard l eriksson

Bild: Richard L Eriksson

Quilty anses vara en av Skandinaviens främsta tolkare av traditionell irländsk folkmusik. Trion beskrivs som enastående i sitt sätt att fånga publikens intresse. Fartfyllda jigs, reels, hornpipes och stämningsfulla sånger om kärlek, emigration och äventyr vävs samman till en fängslande konsert där virtuositet och publikkontakt står centralt. Gruppen har existerat sedan 1993 och släppte nyligen sitt tredje album "Apples in Winter" i mars 2015. Medlemmarna är väletablerade musiker med lång erfarenhet från såväl den svenska som internationella musikscenen: 

Esbjörn Hazelius (fiol, sång, gitarr): Utöver Quilty är Esbjörn känd från Jul i Folkton och band som Hazelius- Hedin, Eitre, som soloartist samt som musikalisk motor bakom bl.a. Sofia Karlsson. Som del av Hazelius-Hedin var Esbjörn med och vann den ärofyllda titeln “Årets Grupp” på Folk och Världsmusikgalan 2012. Esbjörn har producerat och spelar på Tomas Ledins senaste album "Höga Kusten". 

Dag Westling (sång, gitarr, 5 string banjo, tin whistle): Dag är också känd från gruppen Eitre (irländsk folkmusik) samt som soloartist. Dags genuina känsla för den irländska musiken får ett mångsidigt uttryck i hans instrumentala virtuositet och känslofyllda sång. Dag spelar också påTomas Ledins senaste album "Höga Kusten". 

Gideon Andersson (bouzouki, bodhran, sång): Gideon är en erkänd multi-instrumentalist med en lång och varierad karriär bakom sig. Han har gjort över 1500 konserter i Skandinavien, övriga Europa och Japan samt många TV framträdanden. Han har också spelat/turnerat med bl.a. Sofia Karlsson.

Kafé Station, konsertlokalen

OBS! Lördag 1 oktober klockan 19.

2X45 minuter konsert

Efter konserten traddans till spellista.

Biljetter i entrén. 100.- kr för medlem, icke medlem 150.- kr

Arr: Umeå Folkmusikförening och Bilda