DUO Josefina Paulson & Sophie Cavez

27 April Landscape photographer fredrik bengtsson bakgrund 2

Umeå Folkmusikföreningen presenterar en lång dag fylld med musik och dans, både Svensk och balfolk!

“Balfolk” är en folklig danskväll med danser från hela (väst-)Europa, man dansar utan dräkter och bara för skojs skull, till levande musik. Det startades i Frankrike från en danskultur inte olik den svenska och har fortsätt sprida sig, nu även till Sverige!

kl 11.30-15.30 Fortsättning balfolk med Jolanda, Tim och Henrike.
Tre internationella balfolk danslärare och musiker bosatt i Västerbotten kommer lära dig allt du behöver för att kunna ha roligt på balfolk dansgolvet, med fokus på att dansa tillsammans.
För alla som kan lite balfolk eller ha mycket partnerdans erfarenhet.
Anmälning öppnas inom kort.

kl 19.00 Konsert med DUO Cavez/Paulson (SE/BE)
Ett möte mellan en belgisk dragspelare och en svensk nyckelharpist, som spelar låtar smaksatta av såväl deras traditionella språk som deras egna musikaliska personligheter. I händerna på Sophie Cavez och Josefina Paulson är första prioritet alltid den pulserande takten och varje ton blir grooveorienterad. Med de rika övertonerna från nyckelharpans sympatiska stråkar, som smälter samman med de varma ackorden och kraftfulla baslinjerna från Sophies dragspel skapar de ljudlandskap och en trädgård av musik, både för dina öron att finna en fridfull vila i och glädjen och utrymmet att rör din kropp i dans.

kl. 20.30 Dans till spellista
Efter konsterten blir det dans till spellista. Vi kommer att blanda svensk folkdans med balfolk, så tveka inte och ta med dina dansskor och instrument.
Hör av dig till jolanda@umeafolkmusik.se om du vill spela!

Medlemmar: 450kr
Icke-medlem: 600kr
Student/pensionär/etc: 450kr
Konserten och danskvällen ingår i priset. Anmälan krävs, anmälan öppnar snart.

Konsert och Danskväll
Medlemmar: 100kr
Icke-medlemmar: 150kr
Biljetter köps vid dörren.

I samarbete med Bilda Nord.