Naragonia: balfolk workshop, konsert och dans

4 - 5 November Landscape naragonia

En hel helg fylld med balfolk!

“Balfolk” är en folklig danskväll med danser från hela (väst-)Europa, man dansar utan dräkter och bara för skojs skull, till levande musik. Det startades i Frankrike från en danskultur inte olik den svenska och har fortsätt sprida sig, nu även till Sverige!
En av den mest kända grupperna inom balfolk är Naragonia (Belgien)! Så efter flera år av balfolk på bland annat Sjungarefolk presenterar Umeå folkmusikförening nu en hel helg med Naragonia och balfolk centralt.

Lördag 4 november 11.30-15.30
Lär dig grunderna i balfolk! Jolanda, Tim och Henrike är internationella balfolk danslärare bosatt i Västerbotten. De kommer lära dig allt du behöver för att kunna ha roligt på dansgolvet, med fokus på att dansa tillsammans.
Anmäla dig här!

Lördag 4 november kl 19.00
Konsert med Naragonia (BE)! Naragonia för med sig egenartad folk med en raffinerad, stark energi och består av Toon van Mierlo och Pascale Rubens. Båda har många år av erfarenhet med att båda spela och lära ut balfolk och Europeisk folkmusik.
Efter konsterten blir det dans till spellista, med bland annat även Naragonia. Vi ska blanda båda svensk folkdans med balfolk, så tveka inte och ta med dina dansskor och instrument.

Söndag 5 november 11.30-15.30
Musikworkshop öppen till alla instrument av Naragonia/Toon van Mierlo!
This workshop will be in English.
Tunelearning session balfolk
In this workshop you will learn some swinging European dancetunes by ear. It will be suitable for all instruments and everyone is welcome. We will try to make a small arrangement and chords will be provided, so double bass and guitars are welcome. Please come and discover some continental balfolk music and have some fun and good music together.
Anmäla dig här!

Kostnader
Workshops
1 workshop + konsert: 450 (medlem/student/osv) 600 (normala priset) 
Båda workshops + konsert: 800 (medlem/student/osv) 1000 (normala priset)
Konserten och danskvällen ingår i priset. Anmälan krävs, anmälan öppnar snart.

Konsert och Danskväll
Medlemmar: 100kr
Icke-medlemmar: 150kr
Biljetter köps vid dörren.

Tid och plats
Dans Workshop
11.30.15.30 i Miklagård, Umeå Folkets Hus
Konsert
19.00-20.00 i i Miklagård, Umeå Folkets Hus
Dans
20.15-21.30 i Miklagård, Umeå Folkets Hus
Musik Workshop
11.30-15.30 i Sveasalen, Ordenshuset

I samarbete med Bilda Nord.