Naragonia: balfolk workshop, konstert och dans

4 - 5 November Landscape naragonia

En hel helg fylld med balfolk!

“Balfolk” är en folklig danskväll med danser från hela (väst-)Europa, man dansar utan dräkter och bara för skojs skull, till levande musik. Det startades i Frankrike från en danskultur inte olik den svenska och har fortsätt sprida sig, nu även till Sverige!
En av den mest kända musikerna inom balfolk är Naragonia (Belgien)! Så efter flera år av balfolk på bland annat Sjungarefolk presenterar Umeå folkmusikförening nu en hel helg med Naragonia och balfolk centralt.

Mer praktiskt info kommer, men redan nu kan vi presentera programmet!

Lördag 4 november dagtid
Lär dig grunderna i balfolk! Jolanda, Tim och Henrike är internationella balfolk danslärare bosatt i Västerbotten. De kommer lära dig allt du behöver för att kunna ha roligt på dansgolvet.

Lördag 4 november kl 19.
Konsert med Naragonia! Och sen dans till spellista. Vi kan blanda båda svensk folkdans med balfolk, så tveka inte att maila till jolanda@umeafolkmusik.se om du vill spela.

Söndag 5 november dagtid
Musikworkshop öppen till alla instrument! Balfolk är släkt med svensk folkmusik, men också väldigt olika. Naragonia kommer att lära ut några klassiska balfolk låtar och arrangemang.