Händelser i Nord - Triakel

19 December Landscape toppbild triakel foto marlenenilsen 3 2500x1000

Händelser i Nord - med folkmusiktrion Triakel

Händelser i Nord – en konsert med skillingtryck och andra traditionella visor från och om Norrland. I text och musik har människor i alla tider berättat om händelser i sin närhet. Naturens orubblighet. Liv som måste förtjänas. Olyckor, mord, och kärlek. Starka skildringar av norrländsk historia med högt och lågt om vartannat. Glädje och sorg, som livet självt.

Händelser i Nord är Triakels mest ambitiösa projekt någonsin. En djupdykning i arkiven efter visor om jämtländska drunkningsolyckor, mord och livsöden i Västerbotten, knivgäng i Hälsingland, postrån i Norrbotten, stadsbränder i Västernorrland och en hyllning till Hammerdal. Berättelser om det som hänt och berört eller som man säger i Hollywood – based on a true story. Musiken är laddad och arrangemangen byggda kring sången och texterna. Lågmält och intimt men också intensivt och drabbande.

Medverkande:
Emma Härdelin, sång & fiol
Kjell-Erik Eriksson, fiol
Janne Strömstedt, tramporgel

► TID OCH PLATS

Lördag 19 december kl. 19:00
Studioscenen, Norrlandsoperan

Biljetter köpes via Norrlandsoperan.

Ordinarie:  200 kr
Student / 19-26 år: 140 kr
Barn/ ungdom 3-18 år: 60 kr
Pensionär: 160 kr
Medlem Umeå Folkmusikförening: 140 kr

► TILLGÄNGLIGHET

För information om tillgänglighet i lokalen, se norrlandsoperan.se/infor-ditt-besok/tillganglighet.

► CORONA & COVID-19

Vi gör allt vi kan för att du ska få ett tryggt konsertbesök, och följer alltid aktuella regler och rekommendationer.

Läs mer om vad som gäller för denna konsert på norrlandsoperan.se/infor-ditt-besok/corona-covid-19.

Tänk på att:

• Stanna hemma vid minsta förkylningssymptom
  • Hålla avstånd till andra - minst motsvarande en fiolspelare med yvig stråkföring
  • Om du måste hosta eller nysa, gör det i armvecket
  • Vara noggrann med handhygienen, tvätta händerna ofta med tvål och vatten och i minst motsvarande ett par hamboturer

Arrangörer: Norrlandsoperan och Umeå Folkmusikförening

Fotograf: Marléne Nilsén