Northern Resonance

5 December Landscape northern resonance 50

Storslagen klangfull stråktrio

Northern Resonance tar nyskriven folkmusik in i enorma ljudlandskap med publiken i sitt fulla fokus. Med resonanssträngarna som den gemensamma nämnaren skapas en ljudbild som fritt rör sig mellan subtila detaljer och storslagna klanger.

Northern Resonances mål är att skapa en plattform där de möter publiken och ger människor chansen att bevittna ett drivet samspel och lyssna till storslagna kompositioner. I strävan efter det innersta uttrycket kombineras de unika egenskaperna av viola d’amoren, hardangerfelan och nyckelharpan. Northern Resonance är mötet där instrumentens potential och traditionernas gränser prövas för att bryta ny musikalisk mark.

Northern Resonance består av de tre väletablerade musikerna Anna Ekborg, Jerker Hans-Ers och Petrus Dillner. Deras olika bakgrunder inom folkmusiken resulterar i briljerande kompositioner som på ett medryckande sätt fångar lyssnarens fulla fokus.

Med deras tidigare oprövade sättning låter de väl genomtänkta arrangemang få möta fri improvisation i nytänkande egenskrivna kompositioner som tar folkmusiken i en ny riktning. Northern Resonance tar dig på en spännande resa genom en stort klingande ljudvärld som överaskar både den nya och erfarne folkmusiklyssnaren.

► TID OCH PLATS

Lördag 5 december kl. 19:00
Korskyrkan, Sveagatan 10A, Umeå (länk till karta på Google Maps)

OBS! Om du har lusläst Rajden noterar du att lokalen har ändrats - det är detta som gäller!

Till detta arrangemang kommer max 50 personer att släppas in som publik. Vi kommer att erbjuda och rekommendera förköp av biljetter - mer information kommer inom kort!

Ordinarie: 120 kr
Medlem*: 80 kr

* Reducerat pris gäller även för studenter, pensionärer, arbetslösa, sjukskrivna och andra som behöver det.

► TILLGÄNGLIGHET

• Hiss finns, tillgänglighetsanpassat till alla utrymmen.
  • Hörslinga finns.
  • Rullstolsplatser finns längst fram och längst bak i konsertlokalen.
  • WC anpassat för rullstolsburna finns.
  • Kommunala parkeringsplatser finns direkt anslutning till lokalen samt ett flertal i dess omedelbara närhet.

► CORONA & COVID-19

Vi gör allt vi kan för att du ska få ett tryggt konsertbesök, och följer alltid aktuella regler och rekommendationer.

• Vi släpper in max 50 personer som publik till konserten. Lokalen rymmer i vanliga fall ca. 280 personer, så vi bedömer att det finns goda möjligheter att hålla rekommenderat avstånd.
  • Vi kommer att erbjuda och rekommendera förköp av biljetter - mer information kommer.
  • Vi kommer att öppna insläppet ca. 30 minuter före konsertens start.

Tänk på att:

• Stanna hemma vid minsta förkylningssymptom
  • Hålla avstånd till andra - minst motsvarande en fiolspelare med yvig stråkföring
  • Om du måste hosta eller nysa, gör det i armvecket
  • Vara noggrann med handhygienen, tvätta händerna ofta med tvål och vatten och i minst motsvarande ett par hamboturer

Arrangörer: Umeå Folkmusikförening i samarbete med Studieförbundet Bilda