Konsert med Katarina Barruk på #digistämman

6 Juni 2020 Landscape katarinabarruk

Katarina Barruk är känd som en av Sábmies främsta livemusiker. Under de senaste åren har hon bland annat spelat en rad kritikerrosade konserter i Europa, gett ut albumet Báruos och samarbetat med Maja Ratkje i duon Avant Joik.

Hon skriver och sjunger på umesamiska, ett språk som ligger på Unescos lista över kritiskt hotade språk men som många umesamer idag tar tillbaka.

Barruk bjuder in publiken till att ta del av hennes kraftgivande konserter, där hon trollbinder publiken med sin starka, distinkta röst och moderna musikaliska uttryck. Musiken är en mix av atmosfärisk pop, jojk och improvisation där hon behandlar ämnen som rymmer allt från kärlek till språkkamp. Hela tiden med utgångspunkt i hur det är att vara ung samisk kvinna idag.

På #digistämman spelar Katarina en duokonsert tillsammans med den nordnorska gitarristen Arnljot Nordvik.

När?
Lördag 6 juni kl. 18:30

Var?
Du hittar sändningen genom att gilla Bilda Folks sida på facebook: https://www.facebook.com/BildaFolk/.

Arrangörer: Studieförbundet Bilda i samarbete med Umeå Folkmusikförening.


#digistämman är en digital musikfestival av och för folkmusiker där alla medverkande frilansmusiker får ett garanterat minimigage för sin spelning. Vill du vara med och ytterligare stötta de frilansande folkmusiker som medverkar i #digistämman kan du swisha valfritt belopp till 1231123637 och ange meddelandet ”digistämman 2020”. Det går också att betala med PayPal: https://www.paypal.me/digistamman.

Det totala beloppet kommer redovisas och fördelas solidariskt emellan de medverkande efter att #digistämman är slut.