Northern Resonance - konsert och danskväll

2 Maj Landscape northern resonance8

Välkommen till Umeå folkmusikförenings konsert- och danskväll på Kafé Station!

► Kvällens konsert: Northern Resonance

Northern Resonance består av de tre väletablerade musikerna Anna Ekborg, Jerker Hans-Ers och Petrus Dillner. Med deras olika bakgrunder inom folkmusiken fångar de lyssnarens fulla fokus med sina briljerande och medryckande kompositioner. Deras ljudbild rör sig fritt mellan subtila detaljer och storslagna klanger, med resonanssträngarna som den gemensamma nämnaren.

I strävan efter det innersta uttrycket kombineras de unika egenskaperna av viola d’amoren, hardangerfelan och nyckelharpan. I Northern Resonance prövas instrumentens potential och traditionernas gränser för att bryta ny musikalisk mark.

► PROGRAM

När? Lördag 2 maj kl. 19:00
Var? Kafé Station, Östra Rådhusgatan 2C, Umeå

Kl 19-20 Konsert
Kl 20-23 Spel till dans med öppen spellista

Musiker som spelar till dans får gratis inträde och fikabiljetter. Skriv upp dig i förväg genom att mejla simon.staahl88@gmail.com.

120 kr ordinarie / 80 kr medlem.
Betalas med swish eller kontant i dörren.

► TILLGÄNGLIGHET

För information om tillgänglighet i lokalen, se http://umeafolkmusik.se/tillganglighet.

Arrangörer: Umeå Folkmusikförening, Studieförbundet Bilda