GKN5 - Guro Kvifte Nesheim kvintett

14 November Landscape gkn5 beskuren

Norsk traditionsmusik i ny skepnad!

Guro Kvifte Nesheim från Norge växte upp med hardingfela, och en av hennes viktigaste lärare är spelmannen Salve Austenå. Efter att ha bott i Sverige några har Guro nu satt ihop ett band med några av sina favoritmusiker och för vidare Austenås tradition tillsammans med dem - och den 14 november gästar de Umeå!

GKN5 spelar låtar efter spelmannen Salve Austenå från Tovdal i Åmli kommun i Norge - en av de äldsta levande traditionsbärarna i Umeå - samt egna kompositioner. Gruppen undersöker hur solokaraktären i hardingfelespelet kan bevaras i samspel och beskriver sitt sound som en orkestrerad hardingfela.

Tid och plats
Onsdag 14 november, Kafé Station, Umeå

Biljetter
Entré löses i dörren, kontant eller Swish

Tillgänglighet
För information om tillgänglighet i lokalen, se http://umeafolkmusik.se/tillganglighet/ (öppnas i ny flik).

Arr: Umeå Folkmusikförening & Bilda, i samarbete med Samspel