Ahlberg Ek Roswall - konsert och dans på Kafé Station

5 Maj 2018 Landscape aer 1

(foto Olle Merkelhed)

Ahlberg, Ek & Roswall har med sitt bländande samspel, sina fantasifulla arrangemang och sin omsorgsfullt utvalda repertoar etablerat sig som en av de mest spännande och populära akterna på dagens folkmusikscen.
Trion har rönt stora framgångar runt om i världen de senaste åren och gjort succé på flera av de största folkmusikfestivalerna. Deras musik kännetecknas av både pop- och barock- influenser, en stor klanglig bredd och ett alldeles oemotståndligt sväng, inte minst för den danslystne.

Nu är dessa eminenta musikanter sugna på att spela till dans! De bjuder oss på konsert, workshop, spel till dans och passar dessutom på att ha skivsläpp. Kom och var med!

Emma Ahlberg, Quintone - femsträngad fiol

Daniel Ek, harpgitarr

Nicklas Roswall, nyckelharpor

Efter konserten blir det spelworkshop med AER, dansworkshop med Tim och Jolanda som lär ut Balfolk (en dans som är vanlig i andra delar av Europa) och visstuga i Himlafästet. Därefter dans till spellista resten av kvällen.

Du som spelar till dans eller kommer innan konserten och ställer i ordning i lokalen går förstås in gratis.

Lördag 5 maj kl 19

Kafé Station, Umeå 

Entré löses i dörren, kontant eller swish.

Arr: Umeå folkmusikförening och Bilda