Thuva Härdelin och Kristina Bergström

9 September Landscape_15042016_1074072496023241_5262809598089216767_o

Thuva Härdelin är folkmusiker och riksspelman med rötterna i Delsbo i Hälsingland. Hon kommer från en familj som spelat i många generationer tillbaka och är fjärde generationens riksspelman. Under flera år hade tanken på ett helaftonsprogram med hälsingespelmannen Jon-Erik Halls låtar funnits i bakhuvudet, men det var först när tramporganissan Kristina Bergström efterlyste nya musikaliska utmaningar på Facebook som allt stämde. 

Att med tramporgeln som vapen ge sig på Halls magnifika fiolpolskor visade sig vara en utmaning som gav mersmak. Tramporgelns klangideal är ett barn av samma tid som Halls kompositioner och lyfter melodierna till oanade höjder.

Norrlandsoperan

Lördag 9 september

Tid, lokal och biljettpris meddelas senare

Arr: Umeå folkmusikförening, Norrlandsoperan och Studieförbundet Bilda