Konsert och dans på Väven, med Frifot

1 December 2014

Vi är mycket glada över att kunna bjuda Umeborna på denna fantastiska folkmusikkväll!


Bland storheterna på den svenska folkmusikscenen intar Frifot en särskild position. Ända sedan gruppens bildande 1987 har Frifot varit främst bland de som verkar på den mer traditionella delen av denna scen. Inte alldeles märkligt med tanke på att Frifot består av tre av de mest färgstarka profilerna i den svenska folkmusiken. Allesammans med en djup förankring i traditionen, och allesammans drivna av en lust att omsätta dessa kunskaper i nuet och att föra den traditionella musiken vidare, att göra den tillgänglig för dagens publik och inte minst även för en publik utanför de vanliga folkmusikkretsarna. 

Ikväll delar Frifot konsertscenen med Umeås eget studentspelmanslag Fårfiolerna. Efter konserten övergår kvällen i dans, till Frifot, Fårfiolerna, Umeå Spelmanslag och Musikskolans folkmusikgrupper.

Fri entré. OBS! Biljetter hämtas ut på Biljettcentrum, högst två biljetter per person. Biljettsläpp 17 november.

Ett arrangemang av Umeå Folkmusikförening, Studieförbundet Bilda och Umeå kommun.

Det här arrangemanget är en del av Vävens premiärveckor 21 nov-4 dec. Då fylls hela kvarteret med kreativitet: dans, teater, musik, skapande, litteratur, mat och dryck, konst och mycket mer. Ta del av kulturfesten!  Arrangemangen på Vävenscenen genomförs i samarbete med Umeå2014.
I Väven, Umeås nya plattform för kultur och upplevelser, vävs människor och idéer samman – därav namnet. Här kan du uppleva kultur på många olika sätt och i olika genrer. I spetsen för Väven står Balticgruppen och Umeå kommun.

Info och kalendarium på www.vaven.se